Gebruik jij vaak emoji's?

Nieuwe emoji’s over eerste bewoners van Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Houd je mobieltje maar goed in de gaten, want er komen weer nieuwe emoji’s bij! En deze keer wel heel bijzondere: de emoji’s hebben te maken met de Aboriginals, de eerste bewoners van Australië.

Aboriginals wonen al tienduizenden jaren in Australië. Een paar honderd jaar geleden kwamen ook Europeanen in Australië aan, maar die pakten dat niet netjes aan: ze namen het land van de Aboriginals in en behandelden hen heel slecht.

De meeste Aboriginals wonen nog steeds in Australië, maar ze leven wel anders dan de meeste bewoners van het land. Ze hebben een eigen cultuur en een eigen vlag. En binnenkort hebben ze dus ook hun eigen emoji’s!

Plaatjes over cultuur en geschiedenis

De bijzondere emoji’s zijn door jonge Aboriginals zelf bedacht. Alle plaatjes hebben iets te maken met hun cultuur en geschiedenis. Het zijn 19 emoji’s, waaronder de vlag, een boomerang, een dingo (een Australische wolf) en van Uluru, bekende rode rotsen in het midden van Australië.

De emoji’s zijn nog niet meteen te gebruiken, maar worden later dit jaar via een gratis app gelanceerd.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over emoji's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf kidsweek is heel leuk Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps