Emoji - Unicode Consortium

Nieuwe emoji in de maak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een emoji van een badpak, reddingsvest, duikbril of een doof iemand. Ze bestaan nog niet, maar misschien zijn ze volgend jaar wel te gebruiken.

Emoji zijn er in alle soorten en maten. Elk jaar komen er een heleboel bij. De organisatie die kiest welke nieuwe plaatjes worden toegevoegd, gaat er binnenkort weer over vergaderen.

Van duikbril tot flamingo

Een heleboel nieuwe emoji maken kans op een plek tussen de populaire poep- of 'huilen-van-het-lachen'-poppetje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een duikbril, reddingsvest, blindengeleidehond, gehoorapparaat, stinkdier, flamingo, toverstaf of schroevendraaier?

In alle soorten en maten

De meest opvallende kanshebber is een nieuw koppel-emoji. Op dit moment zijn er drie verschillende setjes: een man en een vrouw, twee mannen en twee vrouwen. Grote kans dat het er volgend jaar veel meer zijn! De 55 (!) koppels hebben allerlei verschillende huiskleuren en genders.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over emoji.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat ze het doen, maar 55 verschillende
Koppels vind ik ook een beetje veel. Alleen zwarte mannen en witte mannen en bij elkaar vind ik goed. Maar dan natuurlijk ook bij de vrouwen

Oooo. En de rood harige mensen dan?????

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.