Nieuwe enge achtbaan in de Efteling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ga jij het liefst acht keer achter elkaar in de Python, de Goliath of de Speed of Sound? Dan moet je vanaf volgend jaar zeker naar de Efteling. Daar wordt komende winter druk gebouwd aan een splinternieuwe achtbaan: de Baron 1898. En die wordt héél eng!

In de Baron 1898 donder je met 90 kilometer per uur bijna recht naar beneden. De achtbaan maakt namelijk een vrije val van 37,5 meter. 'Onze nieuwe achtbaan is voor echte waaghalzen en is veel spannender dan de Python', zo laat een woordvoerder van de Efteling weten.

Het thema van de achtbaan is 'mijnen'.  Bezoekers krijgen voor het instappen het verhaal te horen van een hebberige mijnbaas. Een man die goud heeft gevonden in het zuiden van het land. Met dat stukje goud koopt hij de vruchtbare grond, die wordt beschermd door mysterieuze wezens: de Witte Wieven. De baron belooft zijn mijnarbeiders gouden bergen, maar tijdens de rit wordt duidelijk dat de Witte Wieven hebben geknoeid aan de kabel om zijn plannen dwars te zitten.

'De karretjes blijven daardoor boven even stilstaan om de spanning op te voeren', vertelt de Eftelingwoordvoerder. 'Dan knapt ineens de kabel en schieten de gasten loodrecht door een gat naar beneden. Via een tunnel legt de achtbaan buiten daarna nog een parcours af.'

Helaas zullen veel kinderen nog te kort zijn voor de nieuwe enge achtbaan. Voor de Python moet je 1.20 meter zijn, voor de nieuwe attractie 1.40 meter.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Lijkt cool maar zou er niet in durven

Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg ik zou echt erin gaan ben zo vaak in de python geweest daarom deze ook proberen Oeps

Het lijkt mij heel eng in begin al te gillen in de zweefmolen

Daar moetttt ik in!!! Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

zeker heel eng!!!!! nooit in!!!! Rentweg Oeps

Lijkt mij super eng!

super leuk ben er al in geweest

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps