zwemmen

Nieuwe regels voor veiliger schoolzwemmen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Schoolzwemmen: de één vindt het leuk, de ander vindt het niks. Om ongelukken te voorkomen zijn er nu strengere regels voor het schoolzwemmen. 

De nieuwe regels zijn strenger dan de oude. Zo is er duidelijker bepaald wie er tijdens het zwemmen verantwoordelijk is voor de kinderen in het water. Ook mogen leraren ingrijpen als ze bijvoorbeeld een gevaarlijke situatie zien. En kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen moeten voortaan een gekleurd hesje aan tijdens het vrij zwemmen.

Protocol

De regels zijn door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) opgeschreven in een speciaal rapport. Alle zwemleraren en basisschooldocenten moeten zich aan die regels houden. Ook moeten ze iedere jaar opnieuw met elkaar de regels doornemen en verbeteren.

Ongeluk

De regels zijn aangepast omdat drie jaar geleden een negenjarig meisje is verdronken na het schoolzwemmen. Hierna was er veel discussie over de veiligheid van het schoolzwemmen en de verantwoordelijkheid van badmeesters en schooldocenten. Om dit soort ongelukken te voorkomen zijn de nieuwe regels dus erg belangrijk.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zwemmen in rivieren? Geen goed plan!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het goed dat er nieuwe regels bijgekomen zijn zo is het veiliger

ik vind het goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.