Verkenners Ollongren (achter) en Jorritsma (voor) Foto: ANP

Nieuwe regering komt later door positieve coronatest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Kajsa Ollongren van de politieke partij D66 is positief getest op corona. Zij is één van de politici die nadenken over welke politieke partijen samen kunnen gaan regeren. En die zoektocht duurt nu dus wat langer.

Nu de verkiezingen achter de rug zijn, wordt er druk nagedacht over welke partijen de regering gaan vormen. Van de twee grootste partijen zijn twee mensen aangewezen om dat uit te puzzelen: Kajsa Ollongren van D66 en Annemarie Jorritsma van de VVD. Zij hebben de afgelopen dagen met de fractievoorzitters van alle partijen gepraat om te kijken wie met wie kan regeren. Om straks samen te beslissen, moeten ze het over belangrijke dingen namelijk wel eens zijn. Ollongren zit nu thuis in isolatie en daarom worden de komende gesprekken nu uitgesteld. 

Hoe de nieuwe regering gevormd wordt lees je hier. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: ANPHier praten Jorritsma (links) en Ollongren (midden) met D66-lijsttrekker Sigrid Kaag.

Iedereen getest

Omdat iemand anders uit het kabinet al eerder het coronavirus bleek te hebben, moest iedereen zich laten testen. Die test was bij Ollongren dus positief. Jorritsma, de directe collega van Ollongren, en de fractievoorzitters waar de twee al mee hebben gesproken hoeven niet thuis te blijven. Zij hebben genoeg afstand van elkaar gehouden. Als zij over een paar dagen klachten hebben moeten ze zich wel laten testen. Dat blijft dus nog even spannend. Mark Rutte is ook getest, hij kreeg een negatieve uitslag.

Anderen lazen ook: Zo wordt de regering gevormd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook