voetbal

Nieuwe voetbalregels voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Een potje twee-tegen-twee-voetbal? Over een tijdje is dat misschien heel normaal. Voetbal moet leuker worden voor kinderen, vond de KNVB. Daarom bedacht de bond een aantal nieuwe regels, die nu ook door de clubs zijn goedgekeurd. 

Als je vaker de bal hebt wordt het spelletje nóg leuker, denkt de KNVB. Bovendien kun je dan meer oefenen en uiteindelijk leer je beter voetballen. Daarom worden voetbaltrainingen- en wedstrijden voor alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar straks heel anders.

De veldjes, doelen én de teams worden een stuk kleiner. Regel één: hoe jonger, hoe minder spelers er in het team zitten. 

Voetbal

Regel twee: hoe jonger, hoe kleiner het veld waarop je een wedstrijd speelt. Bekijk in de tabel hierboven eerst hoe groot jouw veld wordt en welke kleur daarbij hoort:

veld

Vanaf komend seizoen

Vanaf komend seizoen veranderen de regels al voor spelers onder de acht en negen jaar. Zij gaan dan al 6-tegen-6 spelen, in plaats van 7-tegen-7. Een jaar later gaan de nieuwe regels ook gelden voor spelers in Onder 10, Onder 11 en Onder 12- teams.

Voor clubs kan dat nog wel voor een probleemje zorgen. Zij krijgen waarschijnlijk meer kleine teams, waardoor er ook meer trainers en scheidsrechters nodig zijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

KNVB jullie zijn niet zo slim want niet iedereen is er blij mee net als ik

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.