Foto: Shutterstock

Nieuwe watersporten tijdens de Dutch Water Week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Waterratten opgelet! Tijdens de Dutch Water Week staat alles in het teken van watersport. Op de wateren bij Almere en Lelystad worden niet alleen spannende wedstrijden gehouden, maar zijn er ook demonstraties van nieuwe urban watersporten. En die mag jij ook zelf uitproberen!

eFoilen

Heb je ooit een vliegend surfboard gezien? Dan zag je waarschijnlijk iemand eFoilen. Dat is een nieuwe manier van surfen, waarbij er een motortje onder de surfplank zit. Daardoor heb je geen golven of wind nodig om vooruit te komen. Al moet je nog altijd wel zelf surfen. Een tip: hoe sneller je gaat, hoe verder je naar voren moet leunen. Anders maak je zo een frisse duik.

Waterfietsen

Nee, we bedoelen hier niet de loodzware waterfietsen die je in pretparken ziet. Bij deze sport staat er een racefiets op een supboard. Daarom wordt het ook wel ‘fietssuppen’ genoemd. Door flink door te trappen, glijd je door het water. Balans houden is een makkie dus dit is een leuke manier om je op het water voort te bewegen.

Skimboarden

Ook voor skimboarden heb je geen hoge golven voor nodig. In plaats daarvan glijd je in de branding over een dunne laag water. Je geeft jezelf snelheid door te rennen, het board voor je uit te gooien en er vervolgens op te springen. Het is bij deze sport wel belangrijk dat je tegen een stootje kunt, want je valt geregeld met je neus in het zand!

De Dutch Water Week is van 27 mei t/m 5 juni. Kijk voor meer info op www.dutchwaterweek.com

Anderen lazen ook: 5 weetjes over de superfitte atletiek-oma Rietje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook