nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduiken wereldwijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Niet alleen in Nederland is de nieuwjaarsduik een jaarlijkse traditie. Over de hele wereld springen mensen op 1 januari in het water om het nieuwe jaar fris te beginnen. Kidsweek zet de mooiste foto’s van de afgelopen jaren op een rij. 

In Spanje renden deze mensen al een dag eerder het water in. Zo namen ze op 31 december afscheid van het oude jaar en verwelkomden ze 2013.

Bij een grote poster van leider Xi Jinping doken deze Chinezen het nieuwe jaar tegemoet. De traditie stamt uit 1958, toen de communistische leider Mao op 1 januari als eerste in de rivier sprong.

Deze bikkels trotseerden de kou tijdens een nieuwjaarsduik in het ijswater in het Hongaarse Balatonmeer.

In Zuid-Afrika begon het nieuwe jaar in de kustgebieden met een traditionele strandpicknick.

In Duinkerken trokken deelnemers de gekste outfits aan om in de Franse zee het nieuwe jaar te begroeten.

Het mag eigenlijk niet, maar al sinds 1 januari 1946 springen Italiaanse waaghalzen elk jaar van de Cavourbrug in Rome de rivier Tiber in.

In New York was het water nog geen vier graden. Toch trok ook de nieuwjaarsduik van de Coney Island IJsberenclub bij Brooklyn veel enthousiaste zwemmers.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Vuurwerkshow of zelf knallen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook