Foto: AVROTROS

Nikkie of Jeroen? Dit zijn 6 opvallende WIDM-hints

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Is Nikkie de mol? Of toch Jeroen? Het blijft een moeilijke vraag. Daarom zetten we de meest opvallende hints op een rij. Zo vergroot je net voor de ontknoping zaterdag je kansen om het goed te hebben.

Nikkie is de mol

Veel mensen weten het zeker. De brutale Nikkie is de mol. Ze gaf de andere kandidaten vaak dringende (en nét de verkeerde) instructies, maar deed zelf niet zoveel. Maar er zijn meer opvallende zaken. 

Spiegels

In veel afleveringen blijven maar spiegels voorbijkomen. Is dat een verwijzing naar het werk van Nikkie als make-up-artist?

Alfabet

Niet alleen in de uitzending zitten hints. Ook online zijn ze te vinden. Op de paspoortpagina staan alle namen op alfabetische volgorde onder elkaar. Maar de naam van Nikkie stond daar een tijdje op de verkeerde plek, namelijk boven die van Nadja. Maar als je 'Nikkie' vervangt door 'Mol', dan klopt het wel. Verdacht...

Sieraden

De kettingen, oorbellen en armbandjes van Nikkie zijn prachtig. Maar zit er meer achter? Sommige molloten denken van wel. Zo droeg ze sieraden met steentjes in de opdracht Steenrijk en had ze een ketting met een hangslot om haar nek tijdens de opdracht waarin de deelnemers in een bos met sloten worstelden. 

Jeroen is de mol

Maar ook Jeroen heeft een paar opvallende aanwijzingen op zijn naam staan. Kozen de makers dan toch liever voor een rustige saboteur? Deze zaken zijn namelijk wel héél verdacht:

Oranje broek

De oranje broek van Jeroen is inmiddels beroemd. Op een foto van presentator Rik van de Westelaken, zie je, als je heel goed kijkt, achter hem iemand lopen in een oranje broek. Is dat een hint naar de mol?

Handschrift

Niet alleen zijn kleding, maar ook het handschrift van Jeroen is door veel WIDM-fans aandachtig bekeken. Dat toont namelijk opvallend veel gelijkenissen met het schrift op de spiegels uit aflevering 1. En laten die quotes nou net door de mol zijn opgeschreven...

MOL

In het intro van elke aflevering zie je drie tonnen uit de laatste opdracht: de M, de O en de L. Tijdens de opdracht Wegdenken werd duidelijk dat aan elke letter een bedrag gekoppeld is. De M en de L staan voor 30 euro en de O voor 0 euro. Twitteraar #demoljager ging met die info op onderzoek uit en kwam erachter dat Jeroen in elke aflevering in beeld is op 30 minuten en 30 seconden. Toeval?

Anderen lazen ook: 7 weetjes over het mysterie rond Wie is de Mol?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dit onterecht omdat ik Iris een chocolade reep moet geven...

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.