spekkoek

Nils, Eveanna en Robin bakken op Tong Tong Fair

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Koken en bakken. Nils (11), Eveanna (10) en Robin (9) vinden het leuk om in de keuken te staan. Op de Tong Tong Fair in Den Haag doen ze dat zelfs met publiek erbij.

Nils en Robin zijn broer en zus. Samen met nichtje Eveanna gaan ze spekkoekies bakken en vertellen hoe je dat maakt. ‘Spekkoekies is niet hetzelfde als spekkoek’, zegt Robin meteen. Nils: ‘Spekkoek is een typisch Indische cake en wij gaan koekjes maken, een zelfbedacht recept. Ze hebben dezelfde lekkere smaak, maar zijn veel sneller kaar.’

Nederlands-Indië

Zondag gaan ze er een heleboel van maken op de Tong Tong Fair in Den Haag. Dat festival staat in het teken van de Indische cultuur, iets waar Nils, Eveanna en Robin veel van weten. ‘Wij zijn Indo’s, want onze oma is in Nederlands-Indië geboren. Dat is nu Indonesië’, zegt Robin. ‘Vroeger was het een kolonie van Nederland’, vult Eveanna aan.

Leuk en spannend

De drie bakkers hebben er veel zin in. Eveanna: ‘Ik vind het leuk om mensen wat te leren.’ Nils is het met haar eens: ‘Maar het is ook een beetje spannend. We staan op een podium en er komen veel mensen kijken.’ Gelukkig hebben ze een paar keer geoefend. Eveanna: ‘En dat ging heel goed.’

De Tong Tong Fair is van 23 mei tot en met 2 juni. Het is het grootste Indische festival ter wereld en wordt dit jaar voor de 61ste keer gehouden.

 

Anderen lazen ook: Meisjes bakken koekjes voor Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook