Foto: NTR

Nizar reist door de tijd in HISTORIES

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wat aten mensen in de prehistorie? En wat droegen ze in de pruikentijd? In de nieuwe online serie HISTORIES neemt presentator Nizar El Manouzi (bekend van Het Klokhuis) je mee door de geschiedenis van Nederland.

‘Elke aflevering gaat over een ander tijdperk’, vertelt Nizar. Van de prehistorie tot aan de Tweede Wereldoorlog, alles komt voorbij. ‘Je leert hoe de wereld er in een bepaalde tijd uitzag en wat mensen deden. Maar ook wat toen als heel normaal gezien werd. Zoals het dragen van pruiken. Nu zou dat gek zijn, maar vroeger was het echt de shit.’ Toch zijn er ook overeenkomsten tussen vroeger en nu. ‘Denk maar aan de pestepidemie. Ook toen moesten mensen in quarantaine.’

Geschiedenis-wandelingen

‘Vroeger op school vond ik geschiedenis al leuk. Het mooie eraan is dat je de verhalen echt voor je kunt zien.’ Die verhalen uit HISTORIES horen bij een groter project. ‘Er is ook een programma voor volwassenen, een podcast en een app waarmee je geschiedeniswandelingen door verschillende steden maakt. Dat is echt leuk om met je gezin te doen.’ En waarom je vooral naar HISTORIES moet kijken? ‘Je leert veel over ons land én het is ook nog eens heel leuk om naar te kijken.’

Het verhaal van Nederland HISTORIES is elke woensdag op www.zapp.nl te zien en elke zaterdag bij de NTR op www.youtube.com/NPOZapp.

Anderen lazen ook: Welkom in de 80-jarige oorlog

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook