Kind aan het gamen

Nog maar 3 uur per week online gamen in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Stel je voor: je bent net aan het winnen van je vrienden in dat leuke nieuwe spel en … het scherm gaat op zwart. Je kan niet meer verder spelen. In China is dit binnenkort hoe het gaat. 

De Chinese overheid vindt namelijk dat kinderen veel te veel gamen. Dat zou slecht zijn voor hun gezondheid. Volgens China moesten er dus strengere regels komen. Sinds 2019 mogen kinderen maar 1,5 uur per dag online gamen. Dat wordt nu nog strenger. Binnenkort kan je in China nog alleen online gamen tussen 8 en 9 uur ’s avonds op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen.

Naam en leeftijd

Stiekem toch een spelletje met je vrienden spelen op donderdag zal lastig worden. Het is in China namelijk verplicht om je naam en leeftijd op te geven wanneer je online gaat gamen. Zo weet de overheid zeker dat Chinese kinderen echt niet meer dan 3 uur per week gamen.

Te machtig

Volgens veel mensen is de gezondheid van kinderen niet de enige reden voor de nieuwe, strenge regels. De Chinese overheid zou het niet fijn vinden dat veel grote technische bedrijven zoveel macht en geld hebben. Gamebedrijven horen hier ook bij. Dit ziet de Chinese overheid namelijk als een bedreiging voor haar eigen macht. Eerder gaf China al een boete van 2,3 miljard euro aan de webwinkel Alibaba. Ook dit populaire bedrijf zou volgens China te groot en rijk worden.  

Anderen lazen ook: Zeldzaam Donkey Kong-spel verkocht voor 9.000 dollar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook