Foto: ANP

Nominatie en record voor Vivianne Miedema

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Doelpuntenmachine Vivianne Miedema heeft alweer een record verpulverd. De topscorer aller tijden is nu ook de eerste speler ooit die tegen alle landen van de Women’s Super League (de hoogste Engelse vrouwenvoetbalcompetitie) heeft gescoord. En ze is ook nog eens genomineerd als Voetballer van het Jaar.

Miedema, die bij Arsenal speelt, maakte de treffer die haar record betekende tegen een uitwedstrijd bij Manchester United. In de negenenveertigste minuut legde ze ‘m koeltjes in de linkerhoek. Ze is nu eerste speler ooit die tegen alle clubs in de Women’s Super League, waar veel internationale topclubs in spelen, heeft gescoord.

Zoveelste topprestatie

Voor Miedema is het haar zoveelste topprestatie. Miedema werd topscorer van het olympische voetbaltoernooi in Tokio, bij haar club Arsenal maakte ze vorig seizoen in negentien wedstrijden achttien doelpunten.

Speelster van het Jaar

Gisteren maakte de wereldvoetbalbond FIFA bekend dat Miedema genomineerd is voor de prijs van Speelster van het Jaar. In totaal zijn dertien speelsters in de race voor de gewilde prijs. Op 17 januari wordt bekendgemaakt wie er met de titel vandoor gaat.

Anderen lazen ook: 7x Sarina Wiegman, de beste vrouwencoach wereldwijd

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook