ANP - Politieauto

Noodnummer 112 weer bereikbaar na grote storing

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Als je in een noodsituatie zit en de politie, brandweer of ambulance wil bellen, doe je dat via 112. Vanwege een grote storing lukte dat maandag niet.

Het noodnummer was een paar uur niet bereikbaar door een landelijke storing bij telefoon- en internetbedrijf KPN. Ook het nummer dat mensen kunnen bellen als er geen nood is, 0900-8844, deed het niet. Wat de reden van de grote storing is, moet nog worden onderzocht. Ook is nog onduidelijk of de storing voor grote problemen heeft gezorgd.

Hoe zit dat?

Veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat hét landelijke noodnummer, onbereikbaar kan zijn. De directie van KPN moet dat vandaag bij minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid komen uitleggen. Hij wil er zeker van zijn dat niet weer misgaat. De grote storing wordt vanmiddag ook besproken in de Tweede Kamer.

De straat op

In de uren dat de nummers niet werkten, ondernam de politie actie. Agenten die op dat moment aan het werk waren, werden de woonwijken ingestuurd. Zo waren ze dichtbij de mensen. Als er iemand hulp nodig had, konden mensen hen aanspreken. De agenten hadden portofoons bij zich, een soort walkie-talkies, waarmee ze alsnog hulp konden oproepen.

Het is niet voor het eerst dat het noodnummer 112 niet werkt. De laatste landelijke storing was in 2012. Dat jaar waren er meerdere storingen. Tijdens de grootste was het nummer zes uur lang niet bereikbaar.

Anderen lazen ook: Robot Wout gaat de politie helpen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook