Vlaamse friet  Foto ANP

Noodnummer voor frietmissers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Wat mis je het meest op vakantie? Dat was een vraag in een Belgische enquête. Het antwoord?

Dat was... Vlaamse frieten. Hoe kan het ook anders. Bijna de helft van de Belgen begint er op een gegeven moment tijdens de vakantie toch echt naar te snakken, die overheerlijke dikke staven gefrituurde aardappel. In een mooie puntzak… met een klodder mayo… Sorry, we missen even mee.

Noodlijn

Om de ergste frietmissers te helpen is er nu een heuse noodlijn geopend. Kun je in ieder geval even tegen iemand klagen over je patattenheimwee.

Top drie

Op nummer 2 van het Vlaamse vakantiegemis staat Belgische chocola. En op nummer 3: Belgisch bier. Ook in ons land is een keer zo'n soort onderzoekje gedaan. Wat denk je waar Nederlanders het meest naar verlangen tijdens hun vakantie? Volkorenbrood, jonge kaas, pindakaas en hagelslag. Is dat voor jou ook zo?

Anderen lazen ook: Ben jij klaar voor vakantie?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hey kidsweek, de volgende keer zou ik ook het nummer dat je moet bellen erbij zetten.

Mee eens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.