noodplannen lerarentekort

Noodplannen tegen lerarentekort in grote steden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het kabinet komt met noodplannen om het lerarentekort in grote steden aan te pakken. Die moeten de dagelijkse stress van scholen wegnemen, zo laat minister Slob van Onderwijs weten.

In de plannen staat welke scholen het het zwaarst hebben en welke maatregelen de schoolbesturen kunnen treffen. De plannen zullen gaan over andere lestijden en meer digitale hulpmiddelen. Slob wil niet inleveren op kwaliteit, maar wel de dagelijkse stress van scholen wegnemen. Om daarvoor te zorgen maakt de minister van Onderwijs 30 miljoen euro vrij. 

Aanmoedigen

De investering van 30 miljoen euro wordt in 2020 en 2021 gestoken in regionale plannen om tekorten tegen te gaan. Daarnaast krijgen de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht de komende vier jaar allemaal 1 miljoen euro extra. De concrete plannen voor de vier steden moeten eind januari 2020 klaar zijn.

Groot probleem

Het tekort aan leraren in het basisonderwijs gaat minder hard dan is voorspeld. Over vijf jaar wordt een tekort verwacht van bijna 2000 fulltime leraren, bovenop het tekort van nu. Dat is 1300 lager dan eerder was voorspeld, laat het ministerie weten.

Slob is blij dat het tekort minder snel stijgt en zegt daarover: 'Ik zie dat onze aanpak van het lerarentekort werkt, maar ik besef dat dit in veel scholen helemaal niet zo wordt gevoeld. We hebben nog steeds een heel groot probleem, zeker in de grote steden.'

Anderen lazen ook: Leraren krijgen vanaf 2020 meer betaald of Te weinig leraren: zestien Amsterdamse scholen dicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps