lucht new delhi

Noodtoestand in New Delhi vanwege vieze lucht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De Indiase hoofdstad New Delhi is de op vier na grootste stad wereld en staat bekend als de meest vervuilde stad. Niet zo vreemd, er wonen namelijk zo'n 22 miljoen mensen. De luchtvervuiling is nu alleen zo erg dat de noodtoestand is uitgeroepen.

De noodtoestand is uitgeroepen vanwege extreme smogmetingen. De smog is al hoog in New Delhi, maar de maanden november en december steken veel boeren delen van hun land in brand. Ze hopen zo ongewenste insecten en slakken te doden. 

Ademhalingsklachten

Afgelopen weekend is gemeten hoeveel vervuiling er in de lucht zat. Het resultaat: de luchtvervuiling is 25 keer hoger dan het maximum wat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is toegestaan. En dat zorgt voor flink wat gezondheidsproblemen.

Sinds dit weekend is het aantal patiënten met ademhalingsklachten in ziekenhuizen een stuk hoger. Veel mensen durven de straat niet meer op omdat ze bang zijn voor ademhalingsproblemen. Daarom worden er in de stad miljoenen mondkapjes uitgedeeld.new delhi smog

Maatregelen

Om de luchtvervuiling te verminderen mag een groot deel van de auto's de stad niet meer in. Ook vliegtuigen mogen niet meer landen in de stad en scholen zijn gesloten.

Anderen lazen ook: Earth Hour: wat is het en waarom doen we het?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het echt niet goed dat ze zo omgaan met de natuur en de gezondheid van de mensen. Misschien kunnen ze proberen alles elektrisch te doen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps