In Asten, vlakbij Eindhoven, waren de straten ondergelopen.

Noodweer in beeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Als je niet in het oosten van Nederland woont, heb je er misschien niets van gemerkt. Maar op sommige plekken in Noord-Brabant en Limburg hoosde het woensdag. Door het noodweer werden in Duitsland en Frankrijk zelfs mensen geëvacueerd en vielen er doden.

Foto: Marco Heijligers / Twitter

(Foto: Marco Heijligers/ Twitter)

We moeten maar wennen aan zulk heftig weer, zei Gerrit Hiemstra op het NOS Journaal. Volgens de weerman wordt het in Nederland warmer en stijgt de zeespiegel sneller. Ook worden de winters natter en de zomerbuien heftiger. En dan is er ook nog eens meer kans op droge zomers!

Partypool
In Geldrop liep een partycentrum onder water, schreef Twitteraar @Kuuckske.

Foto: Kuuckske / Twitter
Ook reed een vrouw zich vast onder het viaduct, volgens de Twitteraar:

Foto: Kuuckske / TwitterBlubberweg
Een deel van de snelweg tussen Duitsland en Venlo werd afgezet vanwege modderstromen over de weg. De politie en brandweer hebben er hun handen vol aan.

Waterput
Maandag was het ook al raak op sommige plekken in Nederland. Deze man kijkt naar een ondergelopen put in Arnhem:

Foto: ANP
Deze man maakte er het beste van.

Foto: Eindhovens Dagblad

Nood
Ook Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland zijn getroffen. In Frankrijk werden 5500 mensen geëvacueerd. Vooral in de buurt van Parijs staan hele straten en huizen blank. In Duitsland overleden vier mensen door overstromingen.

Meer onweer
Ook donderdag en vrijdag worden weer flinke onweersbuien verwacht in Nederland. Op donderdag is in het oosten zelfs een code geel afgeroepen. Dat betekent dat je een beetje op moet letten.  

Foto: KNMI

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook