sofie slagboom

'Nooit voor de grap aan een slagboom gaan hangen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De mensen eromheen en de sluiswachter in Spaarndam vonden het maar eng: de 8-jarige Sofie die een minuut lang aan een slagboom hoog boven de grond bungelde. Wat is er gebeurd?

Met vriendinnetjes, en de papa van een van hen, was Sofie op pad. Ze waren op weg naar een ijssalon en moesten de sluis bij de Spaarndammerdijk over. 

De sluis in

De kinderen waren aan het spelen bij en met de slagboom bij die sluis. Op dat zelfde moment kwam er een boot de sluis in gevaren, waardoor de slagboom omhoog ging. Met Sofie er nog aan.

De vader die mee was vroeg met iemand anders bij de brug aan Sofie om de slagboom los te laten, zodat ze haar konden opvangen. Dat ging niet volgens Sofie omdat ze 'plakkende' handen had, dat schrijft NH Nieuws.

Noodknop

De sluiswachter schrok zo dat Sofie aan de slagboom hing en drukte op de noodknop. Daardoor bleef de slagboom hangen. Want het besturingssysteem gaat dan 'op slot'. Om te zorgen dat alles weer werkt moet het systeem gereset worden. Dat duurt een minuut. Na een minuut ging de slagboom inderdaad weer naar beneden. En stond Sofie weer veilig op de grond.

Gevaarlijk

Lichamelijk heeft ze nergens last van. Het is gelukkig goed afgelopen, maar vannacht heeft Sofie niet zo goed geslapen. Kate, de moeder van Sofie, wil andere jongeren waarschuwen en op het hart drukken nooit 'voor de grap' aan zo'n slagboom te gaan hangen. 'Het is echt gevaarlijk.'

Anderen lazen ook: Govrien over gevaarlijk spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

nou best gevaarlijk zelf zou ik het nooit doen Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps