Noord-Korea

Noord-Korea bouwt een gloednieuwe stad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Duizenden Noord-Koreanen vierden gisteren feest. Met het doorknippen van een lintje opende hun leider Kim Jong-un een nieuwe stad: Samjiyon. 

Kim Jong-un en zijn familie regeren het land al jarenlang met harde hand. Er is geen vrijheid en de meeste Noord-Koreanen zijn heel arm.

Machtig

Omdat Kim graag wil laten zien hoe machtig Noord-Korea is, liet hij in het noorden van het land een nieuwe stad bouwen: Samjiyon. Voor de opening kwam hij gisteren een lintje doorknippen.

Noord-Korea

Gezinnen

In de nieuwe stad is volgens de regering plek voor vierduizend gezinnen. Behalve appartementen zouden er ook hotels en ziekenhuizen zijn. Op de berghelling is zelfs een skigebied aanlegd. 

Noord-Korea

Belangrijk

Tijdens het bouwen van Samjiyon bleken er te weinig arbeiders en bouwmaterialen te zijn. Dat kwam omdat andere landen Noord-Koreanen een straf opgelegd hebben voor hun kernwapens. Voor Noord-Korea is het daarom moeillijk om bijvoorbeeld brandstof uit het buitenland te halen.

Zwaar

Om de bouw van de stad toch door te laten gaan, stuurde de regering studenten die het werk moesten doen. Volgens mensenrechten-organisaties kregen ze geen loon, slecht eten en geen vrijheid. 

De Noord-Koreaanse regering noemt Samjiyon een 'superstad' en hoewel-ie nog niet af is, werd daarom gisteren al wel een groot vuurwerk afgestoken.

Anderen lazen ook: Noord-Korea vuurt toch weer raketten af.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook