Foto: Novum Regio Foto

Noorderlicht was te zien in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Nee, er is geen Instagram-filter gebruikt voor deze foto, gemaakt op Waddeneiland Terschelling. Het noorderlicht was afgelopen nacht, net als vorig weekend, te zien in Nederland.

Het ontstaan van het noorderlicht begint bij de zon. In de zon zit een boel energie opgeslagen. Bij een energie-uitbarsting komen er elektrisch geladen deeltjes vrij, die de ruimte invliegen en tegen de atmosfeer van de aarde botsen. Door die botsing ontstaat een bijzondere lichtshow.

Gelukje

Vooral op de Noord- en Zuidpool is dat goed te zien, maar soms is die uitbarsting zo enorm, dat we in Nederland ook geluk hebben. Om dat mooie licht te zien moest je afgelopen nacht in het westen van de provincie Noord-Holland of op één van de Waddeneilanden zijn. Daar moest je op een heel donkere plek zitten. 

Niet te voorspellen

De komende maanden zal het noorderlicht nog een paar keer te zien zijn bij ons. Wanneer dat precies is, is helaas moeilijk te voorspellen. Af en toe even naar boven spieken dus!

Foto: Novum Regio Foto

Anderen lazen ook: 5 tips om vallende sterren te spotten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook