Eikenprocesssierups

Nu al actie tegen processierups

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het begint al te jeuken als je het leest: het processierupsen-seizoen komt er weer aan. Om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk last hebben van de kriebelbeesten, nemen gemeenten nu al maatregelen.

Al een paar jaar zorgt de eikenprocessierups voor veel overlast in Nederland. Iedere zomer komen de beestjes weer tevoorschijn en ieder jaar lijken het er meer te worden. Dat is erg vervelend. Een processierups heeft namelijk maar liefst 700.000 haartjes. Als die op je huid komen, gaat het heel erg jeuken en krijg je soms zelfs brandwonden. Vervelende insecten dus!

Bestrijden

Zo vervelend dat veel gemeenten dit jaar extra vroeg actie ondernemen. Ze proberen nu al zoveel mogelijk rupsen te bestrijden. Dat doen ze op een natuurlijke manier, door bijvoorbeeld bacteriën en insecten in bomen te spuiten. Die eten de rupsen op, waardoor er minder overblijven. Toch is het volgens deskundigen niet genoeg om alle rupsen weg te halen. 

Anderen lazen ook: Na eikenprocessierups ook dit plaagdier op komst?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps