Chocolade Witte Huis foto AFP
Kijk nou!

O-bama boom, O-bama boom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Terwijl in Nederland iedereen nog druk bezig is met Sinterklaas, kijken ze in de Verenigde Staten al uit naar Kerstmis. Voor de familie Obama is het de laatste kerst in het Witte Huis. En wat doe je dan? Dan ga je helemaal los met de versiering! 

kerstboom Foto AFPDeze bijna zes meter hoge kerstboom is een cadeutje van een bomenkwekerij in Wisconson. Het is te hopen dat paard en ruiter niet helemaal zijn komen lopen. Met de auto doe je er al dertien uur over naar Washington D.C...

kerstboom Foto AFPHebben jullie doorgaans één kerstboom in huis? In het Witte Huis doen ze dat wel anders. Daar staat er in elke kamer eentje (tenminste, van het toilet zijn we niet zeker). En soms zelfs meer dan één. Deze twee bijzondere exemplaren hebben ook een boodschap. Ze willen aandacht vragen voor meisjesonderwijs. Want er zijn wereldwijd nog miljoenen meisjes die niet naar school kunnen. Geen betere plek voor deze bomen dan in de bibiliotheek van het Witte Huis. 

Licht Foto AFPZo'n smalle gang moet je natuurlijk niet volproppen met allemaal kerstbomen. Die vraagt voor andere versiering. En lijkt nou, in de kleuren van de Amerikaanse vlag! Deze rood-wit-blauwe slingers zouden het trouwens ook goed doen in het Catshuis, de ambtswoning van onze minister-president.

sneeuwpop Foto AFPDeze sneeuwpop is natuurlijk nep. Anders zou-ie hartstikke smelten binnen in het Witte Huis. Ben jij net als Hillary Clinton op het schilderij ook zo benieuwd wat-ie nu luistert op z'n koptelefoon? Frosty the Snowman misschien?

Kerstkoekjes Foto AFPKerstkoekjes! Jum! Zou Michelle Obama die zelf gebakken hebben? En zie je die hondjes daar in het midden? Dat zijn Bo en Sunny: de huisdieren van de Obama's. 

Sunny en BoEn die twee geliefde honden van de familie komen vaker terug in de kerstversiering. Kijk hier, in het heel groot. Zouden de echte Sunny en Bo niet een beetje bang zijn voor hun mega-evenbeeld?

Gingerbread houseWil jij met kerst ook een koekhuisje gaan maken? Dat is best een gepuzzel. Zeker als je net als de bakker van dit exemplaar het Witte Huis wilt namaken. Met welk deel zou jij beginnen? Wij vinden die krans daar in het midden er wel smakelijk uitzien. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook