Foto: Jos Baart

Oehoe-familie op Belgisch balkon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Jos Baart uit België geloofde zijn ogen (bijna) niet toen hij het zag. Er leeft een hele oehoe-familie op zijn balkon! En dat is heel bijzonder.

De ‘familie oehoe’ in de Belgische plantenbak bestaat uit vader, moeder en hun drie kuikens. Die zijn nu een paar weken oud. Deze grootste uilensoort van Europa laat zich bijna nooit zien. In Nederland broeden ze zelden en horen ze tot de bedreigde of kwetsbare vogelsoorten. 

Diner: rat en duif

Voor Baart zijn ze dé manier om de tijd door te komen. Het eerste wat hij 's ochtends doet, is even door het raam kijken hoe het met ze gaat. Overdag slapen moeder en hun kuikens veel. 's Avonds ziet hij de jongen hun diner (ratten en duiven) oppeuzelen als pap en mam zijn gaan jagen. Ook zijn de diertjes ideaal gezelschap voor een avondje bankhangen. De tv vinden ze namelijk reuze interessant! 

De foto bovenaan dit stuk is gemaakt door Jos Baart.

Anderen lazen ook: Zorgen om ontsnapte wallaby's in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.