Foto: ANP

Oekraïne krijgt tanks van Duitsland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Oekraïne krijgt waarschijnlijk extra hulp in de oorlog tegen Rusland. Duitsland is van plan om Leopard 2-tanks te leveren, schrijven verschillende Duitse media. 

De regering van Duitsland heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar doet dat waarschijnlijk vandaag wel. De Leopard 2-tanks zijn een van de beste tanks ter wereld. Polen en Finland wilden zulke tanks al eerder aan Oekraïne leveren. Maar omdat de tanks in Duitsland worden gemaakt moesten zij daar eerst toestemming voor krijgen van Duitsland. Die krijgen ze nu waarschijnlijk ook.

Verenigde Staten

Duitsland heeft daarnaast ook overlegd met de Verenigde Staten over het sturen van wapens. Waarschijnlijk gaan zij nu andere Amerikaanse tanks naar Oekraïne sturen.

Aanvallen

De tanks die nu naar Oekraïne gaan kunnen niet alleen verdedigen, maar ook aanvallen. Zulke gevechtsvoertuigen kreeg Oekraïne nog niet eerder. De Oekraïense president Zelensky is blij met de steun. De Russische ambassadeur in de Verenigde Staten heeft woedend gereageerd en vindt dat deze levering veel te ver gaat.

Anderen lazen ook: Leeuwinnen uit Oekraïne geadopteerd door Denemarken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps