Australisch dollarbiljet

Oeps, een spelfout op Australisch dollarbiljet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Met het blote oog is het bijna niet te zien: een spelfoutje op het nieuwe Australische briefje van 50 dollar. In een tekst op het geldbiljet is het woord responsibility (verantwoordelijkheid) geschreven als responsibilty. Er ontbreekt dus een letter, de i!

Het bankbiljet werd een half jaar geleden uitgebracht en ondertussen zijn er volgens de Bank van Australië 46 miljoen (!) exemplaren in gebruik. Op het biljet staat het portret van Edith Cowan, het eerste vrouwelijke parlementslid  van Australië.

Vergrootglas

Achter het portret staat in piepkleine lettertjes een stukje van de eerste speech die Edith Cowan in het parlement hield. Een speurder met een heel goed vergrootglas heeft in deze woorden nu een tikfout ontdekt

De tekst komt vaker terug op het biljet, steeds met hetzelfde foutje. Wie de speurneus is, is niet bekend gemaakt. 

Hieronder zie je een uitvergroting van het biljet dat je bovenaan dit artikel ziet. De tekst met het spelfoutje staat in het 'veld' achter Edith Cowan. Je ziet het hier in de bovenste regel van de tekst:

Australisch dollarbiljet

Geldig

De Bank van Australië heeft gezegd dat de dollarbriefjes gewoon geldig blijven. Wel gaat de bank de spelfout verbeteren op biljetten die in de toekomst nog gedrukt worden.

Anderen lazen ook: Australiër wint twee keer dezelfde jackpot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook