Gazing Ball_Jeff Koons

Oeps! Kunstwerk van miljoenen euro's aan diggelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Over een losse veter struikelen of je evenwicht verliezen als je een selfie maakt. Het kan allemaal gebeuren in een museum. Wel pech als je dan net een kunstwerk raakt.

Afgelopen weekend overkwam het een bezoeker in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij kwam iets te dicht bij een glazen object van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons (foto). Helaas viel de blauwe glazen bol toen in stukken op de grond. De precieze waarde van het kunstwerk is nog onbekend, maar kenners schatten dat die een paar miljoen euro is.

Blikje fris

Ook in andere musea gebeuren weleens dure ongelukjes. In 2015 in Taiwan drukte een twaalfjarige jongen toen hij struikelde zijn hand én een blikje frisdrank dóór een schilderij. Het schilderij was geleend uit Italië, zo'n 350 jaar oud en 1,5 miljoen euro waard. Ook met losse veters moet je oppassen. Daardoor viel in het Britse Cambridge een museumbezoeker van een marmeren trap. Helaas nam hij daarbij drie zeer kostbare Chinese vazen met zich mee die in vierhonderd stukken vielen.

Picasso

In het Metropolitan Museum in New York viel in 2010 een vrouw in een schilderij van Picasso. Geschatte waarde? Zo'n 130 miljoen euro. De restauratie van het werk duurde drie maanden en daarna konden bezoekers het alleen nog maar achter glas bewonderen.

Je evenwicht verliezen in een museum is trouwens altijd gevaarlijk. Kijk maar naar dit filmpje waarin bezoekers (rechtsboven in beeld) van een kunstgalerie in Los Angeles een foto willen maken. 

 

 

Anderen lazen ook: Oeps! Grootste luchtschip ter wereld beschadigd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou ik zou heel erg schrikken omdat je moet het misschien ook terug betalen van hun Oeps Oeps

Kidsweek is echt super leuk? Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.