Foto: Dreamstime

Oeps: megaschuld voor José (12)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De Spaanse José hoopte geld te verdienen door advertenties op zijn site te zetten. Van dat geld wilde hij instrumenten kopen voor zijn bandje. Maar hij kocht per ongeluk zelf advertenties! En die waren behoorlijk duur.

José maakte een account aan op AdWords en liet het banknummer van zijn ouders achter. Hij dacht dat er elke keer geld op je rekening wordt gestort als iemand op een advertentie klikt. Een advertentie is reclame voor een bedrijf. Dat bedrijf betaalt je om reclame op jouw site te zetten. Maar geen enkel bedrijf had reclame gekocht bij José. Hij had alle advertenties per ongeluk zélf gekocht. 

Foutje
En dat kostte nogal wat! José had een schuld van honderdduizend euro bij Google. Gelukkig reageerde Google best aardig. Ze snapten dat het een foutje was en José hoeft zijn schuld niet te betalen. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

gelukkig nog goed gekomen Oeps Blij

ja jammer voor al dat schulden

Niet slim.
Voortaan eerst hulp vragen aan vrienden/ouders die er wat va weten
Niet slim gedaan Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.