Foto: Shutterstock

Oeps! Opgraving tijdscapsule mislukt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het moest een groot feest worden tijdens het 150-jarige bestaan van het Amerikaanse dorpje Sheldon. Tijdens dat feest zou een speciaal kistje worden opgegraven, maar die is nergens meer te vinden.

Vijftig jaar geleden werd in het dorpje een 'tijdscapsule' begraven. In een tijdscapsule worden vaak typische dingen uit die tijd gestopt, zodat mensen jaren later nog eens kunnen zien wat mensen vroeger gebruikten. 

Kwijt

Binnenkort bestaat het dorp 150 jaar en daarom zou het kistje tijdens dat feest worden opgegraven en zouden er nieuwe spullen van deze tijd worden toegevoegd. Maar er is een probleem... niemand weet meer waar de capsule precies is begraven.

Radar

De opgraving van de capsule wordt daarom maar uitgesteld. Er wordt een bedrijf ingeschakeld dat hopelijk met een radar het kistje ergens in de grond kan opsporen. De rest van het feestje gaat binnenkort gelukkig gewoon door.

Anderen lazen ook: 5x bijzondere archeologische vondsten in Nederland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook