ANP

Oeps: Paus Franciscus zit 25 minuten vast in lift

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is vaste prik: elke zondag spreekt paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Rome. Maar dit weekend had hij het bijna gemist. De paus kwam vlak voor de ceremonie vast te zitten in een lift. Oeps!

Gelukkig kon de brandweer hem snel bevrijden. Het zorgde er wel voor dat de paus zeven minuten te laat kwam. Eenmaal op het Sint-Pietersplein zei de paus gelijk sorry tegen zijn publiek.

Applaus

Na zijn excuses vertelde de paus vrolijk over zijn lift-avontuur. Ook vroeg hij of het publiek wilde klappen voor de brandweerlieden die hem hadden geholpen. Dankzij hun snelle werk kon het wekelijkse gebed gewoon doorgaan.

Wat de paus iedere zondag op het Sint-Pietersplein doet?

Een speciaal gebed, ook wel een zegen genoemd. Hij doet dit vanuit het raam van zijn werkkamer. Het is een beroemde ceremonie en is voor iedereen gratis te bezoeken. Wie een glimp van de paus wil opvangen, moet wel vroeg opstaan. Duizenden mensen willen namelijk bij de ceremonie aanwezig zijn en dus is het al vroeg hartstikke druk op het plein.

Anderen lazen ook: Stout jongetje maakt de paus aan het lachen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps