Zonsondergang boven zee

Oeps! Reddingsboten rukken uit voor ondergaande zon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Met vier boten en een helikopter rukte de reddingsdienst maandagavond uit voor een schip in nood op de Noordzee. Maar er bleek geen schip te bekennen. Wel de ondergaande zon…

Is een schip in nood? Dan kan de bemanning een rode vuurpijl afsteken om om hulp te vragen. Maandagavond kreeg de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een melding van iemand die dacht zo’n vuurpijl te hebben gezien.

Ondergaande zon

Na een half uur zoeken met vier boten en een helikopter had de reddingsdienst nog geen schip in nood gevonden. Toen de reddingswerkers daarna de foto van de vuurpijl zagen, konden ze stoppen met zoeken. Op de foto stond geen vuurpijl, maar de ondergaande zon! Die scheen zo door de wolken, dat het net een rode vuurpijl leek.

Warmtecamera

De woordvoerder van de kustwacht kon er volgens Omroep West wel om lachen. Hij zei erbij dat de warmtecamera van de helikopter ook al niks in het water kon vinden.

Anderen lazen ook: Drie mensen na 33 dagen gered van onbewoond eiland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook