foute bestemming

Oeps! Vlucht komt aan in het verkeerde land

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

‘Welkom in Edinburgh, hoofdstad van Schotland’, riep de piloot om. De passagiers van de vlucht keken raar op toen ze dat hoorden, want ze zouden eigenlijk in het Duitse Düsseldorf moeten landen.

De vlucht vertrok vanuit Londen in Engeland en zou eigenlijk naar Duitsland gaan. Door een foute route ging dat via een omweg. Een dik uur later landde het vliegtuig namelijk in het Schotse Edinburgh. Dat ligt 800 kilometer ten Noorden van Londen. De afstand tussen Edinburgh en Düsseldorf is zelfs bijna duizend kilometer.

3,5 uur later

Dikke pech voor de passagiers die op tijd op hun werk moesten zijn. Het vliegtuig moest namelijk eerst bijgetankt worden voordat het weer de lucht in mocht. Het duurde uiteindelijk nog eens drie en een half uur voordat het vliegtuig in Düsseldorf aankwam.

Een Duitse luchtvaartmaatschappij bestuurde het vliegtuig. Het toestel was daarentegen van een Engels bedrijf. Beide partijen gaan kijken naar wat er allemaal fout ging en hoe dit kon gebeuren.

Anderen lazen ook: Zeven geheimen over vliegtuigen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps