O'G3NE elfde op Eurovisie Songfestival 2017, Portugal wint

O'G3NE eindigt als elfde op Eurovisie Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de finale van het Eurovisie Songfestival zaterdag is Nederland nét buiten de top tien gevallen. Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE belandden met hun nummer Lights and Shadows op de elfde plek. Portugal wist het liedjesfeest te winnen.

Dat Lisa, Amy en Shelley een prachtig optreden hebben gegeven, daar was iedereen het wel over eens. Toch kregen ze niet genoeg punten om te winnen. Net als Douwe Bob vorig jaar eindigde Nederland op een elfde plek. En toevallig: op het Junior Eurovisie Songfestival in 2007 eindigden Lisa, Amy en Shelley óók op de elfde plek.

Teleurgesteld maar trots

Lisa, Amy en Shelley waren na afloop een beetje teleurgesteld. 'We gingen wel voor hoger dan plaats elf, maar ja, het is niet anders', zeiden ze voor de camera. 'We hopen dat we gewoon iets heel goeds hebben neergezet en Nederland trots hebben kunnen maken.' 

'Beetje gek'

In Portugal vieren ze wel feest. Dat land wist het Eurovisie Songfestival te winnen en mag het liedjesfestijn daarom volgend jaar organiseren. Het kleine liefdesliedje Amor Pelos Dios van zanger Salvador Sobral kreeg de meeste punten. 'Hij mag dan een beetje gek lijken, hij weet precies wat hij doet', sprak commentator Jan Smit. Kijk zelf maar!

Bulgarije wist de tweede plek te behalen, Moldavië werd derde. In Spanje zijn ze vast verdrietig: dat land werd in de finale laatste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook