Beeld Beekse Bergen

Okapi Guus geboren in Beekse Bergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Blij nieuws uit safaripark Beekse Bergen! Daar is vrijdag een okapi geboren. Alles gaat goed met het bijzondere kleintje dat Guus is genoemd.

Een okapi is een bijzonder beest. Hij heeft de billen van een zebra, maar is familie van de giraffe. Ook hebben ze net zulke horentjes en ook een erg lange tong, die helder blauw is. Doordat ze in dichtbegroeide bossen voorkomen, worden ze ook wel 'bosgiraffe' genoemd. De strepen zijn bij iedere okapi uniek, net zoals een vingerafdruk bij mensen.

Mannetje

Voor Beekse Bergen is het de tweede geboorte sinds de okapi’s daar in 2013 in die dierentuin kwamen wonen. Het kleine mannetje doet het super goed volgens zijn verzorgers. Voorlopig blijft hij binnen in het nest dat moeder Abeni gemaakt heeft in de stal. Hij zal hier nog een aantal weken blijven voordat hij met zijn moeder samen het buitenverblijf mag gaan verkennen.

Bankbiljetten

De okapi komt in het wild alleen nog maar voor in de regenwouden van de Democratische Republiek Congo en is zelfs het nationale symbool van dit Afrikaanse land. Het dier staat bijvoorbeeld op Congolese bankbiljetten. Ondanks deze status worden okapi’s ernstig bedreigd.

beeld wikipedia

Guus is het tweede jong van moeder Abeni en vader Zukuma. Zijn zus Zaïre was het eerste kalf in het wildpark. Zij is pas verhuisd naar de dierentuin van Antwerpen. In het Safaripark wonen met het jong erbij nu vier okapi’s.

Anderen lazen ook: Okapi-boek wint prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ooh wat mooi ik ga ook naar de beekse bergen toe doe de groeten aan guus een zijn moeder doei doei

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.