druiven

Oliebollen? Druiven! Dit eten andere landen met oudjaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Appelflappen en oliebollen staan elk jaar weer op ons lijstje voor oud en nieuw. Wat staat er op die van mensen in andere landen?

Eten is een belangrijk onderdeel van de feestdagen. Met oud en nieuw is de kans dan ook groot dat je de avond misselijk eindigt. Meestal komt dat door te veel oliebollen, appelflappen of nieuwjaarsrolletjes. In andere landen zijn er heel andere eetgewoontes. We zetten vier opvallende op een rij.

1. Druiven in Spanje

Spanjaarden eten bij iedere klokslag één druif. Als je om twaalf uur precies twaalf druiven in je mond hebt gepropt, brengt dat je het hele jaar geluk. Dit wordt ook in veel landen in Zuid-Amerika gedaan.

2. Oesters in Frankrijk

In Frankrijk krijg je luxe zeevruchten geserveerd, zoals mosselen, oesters en garnalen. En daar nemen ze graag de tijd voor. Een tiengangendiner is niet ongebruikelijk.

3. Linzen in Tsjechië

In Tsjechië eten de mensen met oud en nieuw liever geen dier dat ooit op poten heeft gestaan. Want dan kan het geluk weglopen. Vis wordt ook niet gegeten, want dan kan het geluk wegzwemmen. De mensen kiezen daarom maar veilig voor linzen. 

4. Barbecueën in Australië

In Australië is het zomer tijdens de jaarwisseling. Daar wordt op het strand gebarbecued met grote vuurwerkshows op de achtergrond.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo vieren ze oud en nieuw in de rest van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps