Beeld Artis

Olifantje geboren in één minuut

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Blij babynieuws uit de Amsterdamse dierentuin Artis! Maandagavond is daar een olifantje geboren. Het kleintje kwam razendsnel ter wereld. Binnen een minuut floepte het jong uit zijn moeder en een kwartier later stond het al op vier poten. 

Het olifantenkalfje, een mannetje, is het vijfde kind van moeder Thong Tai, de oudste dame van de kudde Aziatische olifanten in Artis. Ruim drie jaar geleden werd voor het laatst een olifantenkalf geboren in de dierentuin. Er leven nu vijf Aziatische olifanten in Artis; de kersverse moeder Thong Tai, haar twee dochters, de mannelijke bul en sinds gisteren het kalfje.

Dierentuin dicht

Het kalfje mag waarschijnlijk vrijdag voor het eerst naar het buiten. Helaas is de dierentuin nog dicht voor bezoekers dus er mogen nog geen mensen op kraambezoek.

Nieuwsgierige zussen

De andere olifanten in de Artis-kudde leefden wel erg mee met de bevalling. De verzorgers hadden maandagavond via de camera’s al opgemerkt dat er iets stond te gebeuren. De dieren liepen heen en weer, klapperden met hun oren, zwiepten met de staarten en maakten enorm veel geluid. De twee dochters van de olifantenkoe waren bij de geboorte aanwezig en keken nieuwsgierig mee. Ze bleven steeds in de buurt en liepen na de geboorte meteen rondjes om hun nieuwe halfbroer. Zijn vader bleef van een afstandje toekijken.

Zien hoe het olifantje geboren werd?
 

 

Anderen lazen ook: Hoera! Een pandababy in Ouwehands.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is een mooi filmpje

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps