Foto: Olivia

Olivia (10) uit Madrid ziet voor het eerst dikke laag sneeuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is al vijftig jaar niet gebeurd: op de straten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt deze week een dik pak witte sneeuw. Olivia (10) woont er al haar hele leven en had dat nog nooit gezien. Zij is blij, maar de sneeuw zorgt ook voor problemen.

‘De sneeuw komt bijna tot mijn heup!’, vertelt de half-Nederlandse en half-Italiaanse Olivia. Sinds zaterdag is ze al zoveel mogelijk buiten te vinden is. Door storm Filomena was het erg koud en sneeuwde het dagenlang in grote delen van het land. In de hoofdstad Madrid lag er zelfs een laag van een halve meter hoog. De tekst gaat verder na de foto van Olivia (links) en haar broertje Oscar.
Foto: Olivia

Olivia is erg blij met de sneeuw. ‘Het is geweldig! Ik heb wel eens een centimeter sneeuw gezien, maar ik zo'n dikke laag nog nooit! We waren zaterdag al om zeven uur buiten en toen was het overal wit. We zijn drie uur door het centrum gaan wandelen. Ik liet me steeds vallen in de sneeuw en we hebben sneeuwpoppen en iglo’s gebouwd.’ 

Gevaarlijk 

Toch zorgde het koude weer ook voor problemen. Veel gebieden werden zwaar getroffen door de storm. Mensen kwamen daardoor vast te zitten en bomen vielen om. ‘Ook heel dikke. Dat is gevaarlijk, want ze vielen ook op auto’s en huizen. Vooral 's nachts was het erg. Toen vielen veel bomen om’, vertelt Olivia. Inmiddels zijn veel wegen sneeuwvrij gemaakt, maar koud blijft het er nog wel even. Daardoor hoeft Olivia nog even niet naar school. ‘Wij zitten dus niet thuis door corona, maar door de sneeuw!’ 

Foto: Olivia

 

Anderen lazen ook: 5x dit was het afgelopen weekend in foto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook