Olivia en NS

Olivia (8) zorgt voor zwervende kinderboeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Misschien heb je ze wel eens gezien. Kastjes op straat of in de supermarkt met boeken die je gratis mee mag nemen. Olivia (8 jaar) verspreidt ook 'zwerfboeken', maar dan voor kinderen.

Afgelopen weekend kwam Olivia (8 jaar) in het nieuws door een conducteur van NS. Hij zag dat ze zwerfboeken voor kinderen in de trein neerlegde. Olivia vertelde hem dat ze zelf graag leest en dat ze wil dat alle kinderen mooie boeken kunnen lezen. Ook als ze geen geld hebben om ze te kopen.

Sparen

Daarom spaart Olivia kinderboeken die ze overal neerlegt: in ziekenhuizen, in de speeltuin, bij de dokter en in ziekenhuizen. Thuis heeft ze nog zo'n 1.300 boeken die ze allemaal nog een goede bestemming wil geven.

Verrassing

De conducteur was zo onder de indruk van haar werk, dat hij haar wilde verrassen. Hij gaf Olivia een boek. En daar werd een mooie foto van gemaakt.

Anderen lazen ook: Zwervende kinderboeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het Duimomhoog dat ze dat doet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.