Foto: AFP

Olivia Rodrigo en Billie Eilish winnen Kids' Choice Awards

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Prijzenregen in de Verenigde Staten bij de Kids' Choice Awards van de tv-zender Nickelodeon. Olivia Rodrigo mocht maar liefst twee beeldjes mee naar huis nemen. En ook de serie High School Musical: The Musical: The Series viel in de prijzen.

Olivia won de prijs voor favoriete vrouwelijke tv-ster en favoriete muzikale doorbraak. Ook Billie Eilish won twee prijzen, die voor favoriete album en nummer. Ariana Grande en Ed Sheeran werden uitgeroepen tot favoriete artiesten. BTS won de prijs voor favoriete groep.

Film

In de categorie film mocht Spider-Man: No Way Home de meeste beeldjes meenemen. Ze wonnen de prijs voor favoriete film én allebei de hoofdrolspelers Tom Holland en Zendaya wonnen prijzen. De Disney-film Encanto won de prijs voor beste animatiefilm.

Televisie

Ook in de categorie tv werden beeldjes uitgereikt. High School Musical: The Musical: The Series won favoriete jeugdserie en hoofdrolspeler Joshua Bassett won de prijs voor favoriete mannelijke tv-ster. Ook iCarly, America's Got Talent en Spongebob Squarepants kregen beeldjes mee naar huis.

Nederlandse sterren

Nederlandse sterren vielen ook in de prijzen. Max Verstappen werd uitgeroepen tot favoriete Nederlandse ster. De familie van YouTuber Nienke Plas heeft gewonnen in de categorie favoriete familie van Nederland en België. Komende woensdag wordt de prijsuitreiking uitgezonden in Nederland en België.

Anderen lazen ook: Encanto en Billie Eilish winnen belangrijke filmprijs

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook