Kramer

Olympisch goud voor Sven Kramer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het is Sven Kramer gelukt: de schaatser heeft zondag een gouden medaille gewonnen op de olympische 5.000 meter.

Dat deed de Nederlander in een olympisch record: 06:09:76. Nog nooit was een schaatser op de Winterspelen sneller op de 5.000 meter dan Sven Kramer. Ted-Jan Bloemen uit Canada werd tweede, net voor Sverre Lunde Pedersen uit Noorwegen.

Drie op een rij

Alle ogen waren gericht op Kramer, de vorige twee Winterspelen (2010 en 2014) won hij ook goud op de 5.000 meter. Drie keer op rij dus. 'Dat klinkt wel lekker. Daar ben ik stiekem wel trots op', reageert de kersverse kampioen vlak na de wedstrijd.

Nederlanders

De andere twee Nederlanders kwamen niet in de buurt van het podium. Jan Blokhuijsen eindigde als zevende, Bob de Vries werd vijftiende. Toch kun je zeggen dat er naast Kramer, nóg een Nederlander op het podium stond: Ted-Jan Bloemen. De schaatser komt uit Nederland, maar emigreerde een paar jaar geleden naar Canada.

ANP

ANPSven Kramer wordt aangemoedigd door zijn vriendin Naomi van As.

Lees hier alles over de Olympische Spelen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Goud, zilver en brons op olympische 3.000 meter.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.