Sjinkie Knegt wint zilver op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea

Olympisch zilver voor Sjinkie Knegt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Sjinkie Knegt heeft op de olympische 1500 meter shorttrack een zilveren medaille gewonnen. De eerste zilveren plak voor een Nederlandse shorttracker op de Olympische Winterspelen!

Niet alleen Sjinkie Knegt haalde de finale van de 1500 meter, ook de Nederlander Itzhak de Laat stond in de eindstrijd. Knegt leek lang uitzicht te hebben op de eerste plaats, maar werd op het laatste stukje net ingehaald door de Zuid-Koreaan Lim. De Laat werd nog heel knap zesde. 

Meer kansen

Knegt baalde na de race, maar heeft nog genoeg kansen op meer medailles. 'Vanaf nu kan het alleen nog maar beter', zei hij tegen de NOS. Tijdens deze Winterspelen doet hij ook nog mee aan de 500 en 1000 meter en de teamaflossing.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Goud, zilver en brons voor Nederlandse vrouwen op 3000 meter.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zit zelf ook op schaatsen en ik vind Sjinkie Knegt heel goed. dat hij nu al zilver heeft is echt heel cool! Blij Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.