Olympische Spelen

Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn begonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend tijdens een groot openingsfeest in Pyeongchang.

Tijdens het feest liepen sporters uit alle 91 deelnemende landen het stadion binnen. Nederland was als vijfde aan de beurt. Schaatser Jan Smeekens mocht de Nederlandse vlag dragen.

Winterspelen

Winterspelen

Winterspelen

In toaal doen er 33 sporters uit Nederland mee aan de Winterspelen. Maar er waren er maar 11 van hen bij het feest. De andere sporters (zoals bijvoorbeeld Sven Kramer, Ireen Wüst en Sjinkie Knegt) wilden zich voorbereiden op de wedstrijden.

De allereerste

De allereerste Nederlander die in actie komt is Niek van der Velden. Voor de 17-jarige snowboarder beginnen zaterdag om 2:00 uur 's nachts (Nederlandse tijd) de kwalificaties van het onderdeel slopestyle. 'Ik denk niet dat ik op het podium eindig', vertelde hij eerder al.

Op de hoogte blijven van de Olympische Spelen in Zuid-Korea? Check Kidsweek.nl/winterspelen voor al onze artikelen. Of lees ook eens: Niek is de jongste Nederlander op de Olympische Spelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook