De omgekeerde supermarkt TKRAMREPUS

Omgekeerde supermarkt opent haar deuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Welkom bij de omgekeerde supermarkt TKRAMREPUS (supermarkt achterstevoren geschreven)! Hier koop je geen eten, maar laat je eten achter voor anderen. 

Het recept van TKRAMREPUS is origineel en lief. Alle producten die mensen naar de omgekeerde supermarkt brengen gaan naar Amsterdammers die aangesloten zijn bij de voedselbank. Dat is een organisatie die voedsel geeft aan mensen die niet genoeg geld hebben om eten te kopen.

Pasta en blikvoer
Door corona zijn er dit jaar dertig procent meer huishoudens en families die afhankelijk zijn van de voedselbank. Nu in totaal zo'n 4000 mensen. Daarom roept de omgekeerde supermarkt iedereen op om eten en drinken te komen brengen. Met succes; gisteren werden er veertig volle kratten met boodschappen gedoneerd! Er is nu vooral behoefte aan pasta, pastasaus, broodbeleg en soep en vlees in blik.

Nog eventjes open
TKRAMREPUS opende dinsdag haar deuren aan de Prinsengracht in Amsterdam en is open tot vanavond. De pop-up supermarkt is georganiseerd door Knappe Koppen, een vacatureplatform voor jongeren.

Anderen lazen ook: Damian (12): 'Ik word weleens uitgescholden omdat ik blut ben'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook