tekening verdachte

Ondanks vage tekening verdachte toch herkend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De tekening van deze dief is niet heel goed: puntjes als ogen en een streep als mond. Je broertje of zusje zou hem getekend kunnen hebben.Toch herkende een Amerikaanse agent er een voortvluchtige dief in.

Hung Phoc Nguyen is de naam van de dief. Hij roofde op 30 januari een marktkraam leeg en wist te ontsnappen zonder dat iemand wist wie hij was. Tenminste, dat dacht hij. Een tekening van een winkelmedewerker hielp een agent om het gezicht van Nguyen te herkennen.

Kraam

Op de dag van de roof deed Nguyen alsof hij de medewerker van de kraam was. Toen hij daar even alleen stond, pakte hij geld uit de kassa en sloeg op de vlucht.

Tekening

Een andere medewerker gaf een beschrijving van de de dief: klein gebouwd en tussen de 30 en 40 jaar. Daarmee kwam de politie niet veel verder. Totdat de getuige een tekening van de dief maakte. 'Hoewel de tekening er wat cartoonachtig uitziet, moest één van onze agenten aan een bepaalde verdachte denken', schrijft de politie in een verklaring. En dat snappen we best een beetje. Kijk maar eens mee naar de tekening en foto hieronder. tekening lancaster police

Opsporen

'Hierdoor konden we een echte foto van de verdachte opsporen en laten zien aan de getuige.' Die herkende de dief meteen.

Helaas is Nguyen nog niet gepakt en op de vlucht. De politie heeft de foto inmiddels verspreid en gevraagd aan alle Amerikanen om mee te zoeken naar de dief.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Politie in de war door dubbelganger.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het erg en een fijn gevoel dat de politie zelfs door een tekening een dief kan herkennen, nou moet ie alleen
nog gepakt worden!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps