Hoverboard

Onderzoek naar het gevaar van hoverboards

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Het ziet er zo stoer uit: rijden op een hoverboard. Maar het is misschien gevaarlijker dan je denkt. Daarom wordt er nu onderzoek naar gedaan.

Handig, rijden zonder er iets voor te hoeven doen. Dat kan met een oxboard, airboard of hoverboard: een elektrisch vervoermiddel op twee wielen. Anders dan met een skateboard hoef je je niet af te zetten met je voeten.

Botbreuken

Maar net als met skateboards gebeuren er ook met hoverboards veel ongelukken. Vorig jaar moesten volgens VeiligheidNL zo’n 1300 mensen naar de eerste hulp na een ritje op het zelfrijdende bord. Twee op de drie slachtoffers brak een pols of ander lichaamsdeel. En dan mogen de hoverboarders nog blij zijn als ze geen boete hebben gekregen, want het is officieel verboden om met een hoverboard op de openbare weg te rijden.

Brand

Botbreuken zijn nog niet alles. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft sinds maart vier meldingen gekregen van hoverboards die in brand zijn gevlogen, vaak tijdens het opladen. Daarom gaat het NVWA onderzoek doen naar het populaire speelgoed, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. Dat zou eind dit jaar afgerond moeten zijn.

Voor wie toch op een hoverboard wil rijden heeft VeiligheidNL de volgende tips:

  1. Vind je balans
  2. Draag een helm, pols- en elleboogbeschermers
  3. Oefen op een rustige plek met een gladde ondergrond

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wou eerst een hoverboard maar...
Na dit te lezen laat maar

Ik wou eerst een hoverboard maar...
Na dit te lezen laat maar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.