Foto: Shutterstock

Onderzoek: natuur in de stad is goed voor kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kinderen uit een stad die opgroeien met veel groen in de buurt, zijn beter af dan kinderen die dat niet hebben. Dat blijkt uit onderzoek van twee Belgische universiteiten. 

Bij stadskinderen die veel groen om hun huis heen hebben, zagen de onderzoekers iets opvallends. Ze hadden een iets hoger IQ (dat zegt iets over je intelligentie) én minder gedragsproblemen dan kinderen die dat niet hebben. Dat komt doordat ze schonere lucht inademen dan kinderen die weinig natuur (bomen, struiken) om zich heen hebben.

Geen paniek!

Raak niet meteen in paniek als jij in een drukke stad met veel verkeer woont. Woon jij in een drukke straat, maar heb je in de buurt wel een parkje? Dan doe je er goed aan om daar elke dag even naartoe te gaan. De lucht is daar namelijk schoner. 

Spring op je fiets

En wil je zelf iets doen aan schonere lucht in jouw buurt of stad? Doe dan veel op de fiets, of met de benenwagen. En vraag ook je ouders of ze minder vaak de auto willen pakken. Nog een tip: geen fikkies stoken, want dat is heel vervuilend.

Anderen lazen ook: Utrechtse bushokjes zijn wereldwijde hit

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps