Kinderen kijken naar scheuren in de muren na een aardbeving in Groningen.

Onderzoek voor kinderen in aardbevingsgebied Groningen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Er komt een onderzoek voor de kinderen in de aardbevingsgebieden in Groningen. Want niet alleen volwassenen, ook kinderen hebben last (gehad) van de bevingen. Alleen werden die nooit ondervraagd. Dat gaat de Kinderombudsman nu doen.

In Groningen zijn de laatste jaren veel aardbevingen geweest. Dat komt doordat er in dat gebied gas uit de grond wordt gehaald. Door al die aardbevingen gingen huizen kapot. Er werd heel veel onderzoek gedaan. Naar de scheuren in de huizen, maar ook naar de mensen. Zij werden namelijk steeds banger. Uit dat onderzoek bleek dat deze Groningers ook slechter sliepen, snel boos werden en dat ze zich niet meer veilig voelden.

Kinderen ook onderzoeken

In dat onderzoek werden de kinderen en jongeren niet ondervraagd. En dat terwijl er maar liefst 30.000 wonen in dat gebied. Kinderombudsman Margrite Kalverboer vindt dat hier verandering in moet komen, meldt ze op haar website. Zij denkt dat de kinderen ook last kunnen hebben van de aardbevingen.

Kinderombudsman Margrite Kalverboer in gesprek met kinderenDe kinderombudsman Margrite Kalverboer in gesprek met kinderen.

Heel veel praten

De Ombudsman gaat hiervoor met heel veel kinderen praten. Ook mogen ze vragenlijsten invullen. Daarnaast wil ze ook mensen spreken die de kinderen kunnen helpen. Zo hoopt ze snel een oplossing te kunnen bedenken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps