ANP

Onderzoekers gaan lucht in de klas checken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Zweetgeur en warme muffe lucht. Hoe fris is de lucht bij jou in de klas? Onderwijsminister Arie Slob heeft een team opgericht om dit te onderzoeken. 

Veel docenten maken zich zorgen over de ventilatie op scholen. Ze zijn bang dat het coronavirus zich sneller verspreidt als de lucht in een ruimte slecht is. Dat heeft te maken met zogenaamde aerosolen, kleine ademdruppeltjes die rondzweven. Een groep wetenschappers denkt dat die gevaarlijk zijn. Dat is nog niet bewezen, maar toch wil de minister de scholen helpen. Frisse lucht kan er namelijk voor zorgen dat aerosolen sneller uit een ruimte verdwijnen. 

Geen zorgen

Scholen moeten daarom vóór 1 oktober de ventilatie in de lokalen checken. Als deze niet goed is, moeten ze dit zo snel mogelijk doorgeven. De leden van het onderzoeksteam gaan de school dan helpen met maatregelen om de lucht beter te maken. Mocht jij alweer naar school moeten, hoef je je geen zorgen te maken. Volgens de minister is de lucht op veel scholen al goed geregeld. Maar af en toe een raampje openzetten, kan sowieso geen kwaad.

Anderen lazen ook: Wat weten we over kinderen en corona?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook