Foto: ANP

Ondiepe coronatest voor kinderen vanaf april

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Goed nieuws voor kinderen tot twaalf jaar die een coronatest moeten doen: dat lange wattenstaafje hoeft je neus niet meer in. Volgens experts is er genoeg bewijs dat bij hen een andere manier van testen ook goed werkt.

Ben jij al eens getest, dan weet je waarschijnlijk hoe het is als iemand met een wattenstaafje diep in je neus zit te graven. Kinderartsen zeiden vorige week al dat ze dat niet nodig vinden, omdat het ook op een andere manier kan. En dat heeft effect gehad. 

Ondiepe neustest

Vanaf 4 april krijgen alle kinderen tot twaalf jaar alleen nog maar een ondiepe neustest, in combinatie met de keeltest. De GGD (de gezondheidsorganisatie die de tests uitvoert) laat dat vandaag weten. In het buitenland is genoeg bewijs dat een korter stokje ook prima werkt bij kinderen. 

Veel kinderen getest

Er worden de laatste weken veel kinderen getest op corona. Dat heeft alles te maken met de coronaregels voor scholen. Sinds een paar weken moeten kinderen met verkoudheidsklachten ook een test doen als ze de klas in willen. Daarnaast moet een hele klas in quarantaine bij één positieve leerling of leraar. Het advies is dat alle kinderen zich op dag vijf laten testen. Als die negatief is, mogen ze terug naar school.

Anderen lazen ook: Kinderartsen: 'Ondiepe neustest prima voor kinderen'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps