Veiling. Screenshot BVA Auctions

Online te koop: dure spullen van boeven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een beetje boef houdt van dure spullen. Héél vervelend dus als die 'schatten' door de politie worden afgepakt. In Noord-Holland zijn ze nu met een proef begonnen. In beslag genomen dure kleding en tassen worden online geveild.

Dure items van designer-merken als Chanel, Hermès of Louis Vuitton vind je meestal in chique winkels. Maar het OM (de mensen die criminelen opsporen en voor de rechter slepen) gaat ze nu dus óók verkopen. Dat idee ontstond na een huiszoeking bij een crimineel. Daar namen agenten een scooter in beslag, maar ze zagen een dure tas over het hoofd. Die tas kon wel 10.000 euro opleveren. Veel meer dan de scooter zelf, die rond de 2.000 euro waard was.

Door de spullen te verkopen, hoopt het OM dat boeven de boodschap begrijpen. Namelijk dat het niet loont om misdaden te plegen. Want wat heb je aan dure schoenen als ze worden afgepakt en online staan?

Modebewust

Niet alle agenten hebben evenveel verstand van dure mode, blijkt dus uit het voorbeeld hierboven. Daarom hebben ze allemaal informatie gekregen over hoe ze de dure merken kunnen herkennen. Zodat ze precies weten welke spullen ze wel en niet moeten meenemen.

Boevenboel

En het geld dat met de verkoop van de boevenboel wordt opgebracht? Die gaat naar de slachtoffers van criminelen. Als de proef een succes is, wil de politie het in heel Nederland zo gaan aanpakken.

Op de foto zie je een tas van het merk Louis Vuitton tijdens een modeshow in Parijs. 

Louis Vuitton op de catwalk

Anderen lazen ook: Politie vangt dieven met 208 tubes tandpasta.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook